Zithoek

Eerst vervelend nieuws, de motor is stuk. De motor van de brandweerauto?! Nee, gelukkig niet. Maar wel de motor van mijn BMW motorfiets… Niet zomaar stuk, onherstelbaar stuk. Ik weet het zeker, luister maar:

Het lijkt er sterk op dat de krukaslager vastgelopen is. Het heeft ook een voordeel, nu hoef ik niet meer na te denken over waar ik de motor ga stallen tijdens onze reis. De motor staat nu op Marktplaats, hopelijk wordt die snel verkocht.

Ook goed nieuws, de zithoek in de laadbak is klaar! Voor de keuring had ik een “halve” zithoek gemaakt, en stond die er zo bij:

Nu heb ik ook de andere kant erin gezet:

De caravan was 22cm smaller dan de laadbak nu. Waar nu de houten plank stopt was normaal al de wand van de caravan. De kussens zijn natuurlijk op de caravan uitgelegd, dus zouden we eigenlijk 20cm te weinig kussen hebben. Ware het niet dat ik maanden geleden al dit idee had geopperd:

Ik wil graag een topper over de zithoek heen leggen als het een bed is. Zo lig je niet in de kieren van de kussens en heb je een (hopelijk) beter bed om te slapen. Maar waar laat je die topper (180x200cm!) als je niet slaapt? Zoals op bovenstaande foto dus. En dáár komt die 20cm extra mooi van pas! Maar eerst even de zithoek afbouwen:

Ziet er ineens uit als een sluitend geheel! Alleen de 2 planken aan de rechterkant (afwijkend van kleur) heb ik zelf gemaakt, de rest is de complete zithoek van de caravan. Inclusief de voorste “kopschotten”. Daar zitten gaten in (van onder andere de ringverwarming) dus wellicht worden die nog vervangen.

Aan de achterkant zie je een opstaande rand. Deze zodat de kussens er niet uit kunnen glijden. De rand is niet zo hoog als de kussens, zodat je nog lekker, met je benen naar buiten bungelend, over de rand kunt zitten. Dit zit lekkerder op een kussen dan op de houten rand. Even wat kussens erbij en direct ook de Emma topper maar:

Ziet er niet verkeerd uit! Natuurlijk de hele familie even uitproberen, goedgekeurd door allemaal! Van buiten ziet het er zo uit:

Er is nog precies een stalen rand over tussen de plank en de deuren (een centimeter of 8). Hier kan ik eventueel nog isolatie plaatsen om de deuren te isoleren. Er zullen nog een aantal bandjes moeten komen om de Emma topper goed vast te kunnen zetten, verder zijn wij tevreden! Met deze zithoek hebben we ook weer een zee van opbergruimte gecreëerd. Ziet er ook al gezelliger uit dan een lege laadbak.

2 thoughts on “Zithoek”

Comments are closed.