We hebben een caravan!

Jazeker, een eigen caravan wat de basis van de leefruimte moet worden. Een echt pareltje dus? Nou… meer een ruwe diamant, maar hij is in ieder geval niet standaard wit.

Waarom deze caravan? Omdat de indeling fijn is. We hebben het hier al eens gehad over de indeling van de leefruimte die ons ideaal lijkt. Dit hebben we niet kunnen vinden in een caravan. Maar de caravan die we nu hebben heeft een héle ruimte zithoek.

Als je er een bed van hebt gemaakt, wat overigens wel even puzzelen was, hou je een ruimte van 1,90×1,90cm over. Dat is een heel royaal bed (gezien wij beide niet zo heel lang zijn dat de lengte storend is).

De keuken zit op de verkeerde plek, nu namelijk voorin. Hier willen we de stapelbedden voor Jasper en Louise hebben. Eigenlijk ook die van Adriana (een 3 hoog stapelbed) maar de caravan is zo laag dat je dan maar 40 cm tussen de bedden overhoudt. Dan kunnen ze dus niet eens zitten in bed. Da’s geen optie. Adriana komt dus ergens anders te liggen, ik denk boven de zithoek. Dat werken we later uit. De keuken wordt in ieder geval gedemonteerd zodat de hele voorkant leeg is. De keuken wordt dan verplaatst naar naast de deur, waar nu de koelkast zit.

Het bed links voorin de caravan gaat er helemaal uit, hier moet de wc/douce komen. In de hoek links voor houden we dan een “loze” ruimte over, daar willen we graag een watertank hebben (liefst tot het dak aan toe, dan kom je uit op ongeveer 250 liter. Dus ook 250Kg, maar dit zit precies boven de hoek van het chassis overdwars en in de lengte, waar ook de steunpoot van de caravan zit, en stevig punt dus. Om scheefhangen te voorkomen willen we de vuil watertank dan rechts voor onder het stapelbed monteren. Of dit allemaal gaat is natuurlijk de vraag, daar komen we gaandeweg achter.

Caravans zijn wel duur geworden! We mochten maar liefst, ná onderhandelen, €1000.- neerleggen voor dit prachtexemplaar. Dit vindt je terug in het kostenoverzicht. Veel kosten gaan er niet meer in zitten om de caravan in betere staat te brengen, piepschuim isolatie, hardboard platen en dergelijke kosten niet de wereld. Deze basis scheelt in ieder geval wel heel veel tijd in opbouwen, gezien de hele zithoek zo kan blijven.

Nu we een caravan hebben kunnen we ook de juiste maat topper bestellen bij Emma. Hier hebben we immers de gok genomen dat het 2,00×1,40 zou zijn. Met een bed van 1,90×1,90 zitten we niet eens in de buurt. Gelukkig zijn de 100 dagen van de ruilperiode nog niet om (we zitten nu op dag 69) dus kunnen we dit gewoon in gang gaan zetten. We gaan voor de 1,80×2,00 of voor de 2,00×2,00 versie. Één hoek van de rondzit nemen we dan weg, daar stoppen we de opgerolde matras tussen als rugleuning. We proberen eerst of we de 2,00meter aan kunnen houden (door ‘m een stukje omhoog te laten lopen bijvoorbeeld). Gaat dit niet dan zullen we ‘m inkorten naar 1,90cm. Voordeel van de 2,00×2,00 is dat we dan zowel overdwars als in de lengte kunnen slapen, net wat uitkomt.

Nu hebben we in ieder geval weer genoeg te doen! De bank in de cabine moet nog af, de caravan moet voorbereid worden en we moeten de twee nog samenvoegen. Uiteraard houden we jullie op de hoogte!