Wanden laadbak

We hebben een bodem, nu is het tijd voor wanden. Dat doen we uiteraard op dezelfde manier. Omdat je niet staat op de muren kunnen de latjes verder uit elkaar. De bodem heb ik steeds een tussenruimte van 25cm gehouden. De piepschuimplaten zijn 50cm breed, zo kun je gunstig snijden. De wanden wilde ik elke 50cm doen, maar dan komt het niet uit met de houtplaat (die is 122cm breed). Dan maar 60cm. Gezien de latjes niet op de grond liggen gebruik ik naast schroeven ook montagekit. Ik ga ervanuit dat dit toch niet meer los hoeft.

Alle latjes zitter erop. De onderkant van de laadbak heeft een aluminium stootstrip. Die steekt iets uit ten opzichte van het hout. Ik heb het latje hier gewoon “overheen gebogen”. Niet de netste oplossing maar het is maar een paar milimeter en we moeten snel door. Nu het piepschuim erin:

Alsnog veel gepriegel om alle kleine stukjes erin te krijgen maar het is klaar! Snel de platen eroverheen:

Ja, ziet er goed uit! Maar waarom doe ik eigenlijk niet direct de hele laadbak isoleren en bekleden? Omdat de keuring eraan zit te komen en ik niet veel tijd meer heb om dit voor te bereiden. Ik wil echter het interieur niet 2x in m’n handen hebben (één keer voor de keuring, daarna er weer uithalen, isoleren en nog een keer definitief inbouwen). Daarom heb ik besloten alleen het gedeelte te isoleren waar de zithoek komt. Over het interieur gesproken, laten we dat inbouwen!

De eerste plank goed op z’n plek gezet. Omdat de laadbak iets breder is dan de caravan is de zithoek iets te ‘smal’. In plaats van de zithoek in het midden te houden zetten we ‘m iets uit het midden. Later vertel ik waarom. De rechter kant laat ik nu dus aansluiten op de wand. Eerst het middenstuk, de basis erin zetten:

Hierboven zie je de muur een beetje bobbelen. De latjes 60cm uit elkaar, met dunne 4mm platen eroverheen is niet de goede manier. Deze wand laat ik er nu inzitten, maar bij de andere wanden zal ik ook elke 25cm een latje plaatsen.

Nu is het tijd om de bak te maken die aansluit aan de wand:

Dat komt nogal precies, het deksel moet precies op de rand liggen van de basis. Niet eroverheen want daar komt de tafel te liggen. Uiteraard zat ik er met het meten net naast en moest ik de basis weer losschroeven en op de goede plek vastzetten. Nu de rest van de planken achter, de tafel en de plank voor de tafel en het begint zowaar ergens op te lijken!

Nog wat kussens erbij:

Kijk nou; een zithoek! Kunnen we daar een bed van maken?

Natuurlijk! We hebben een zithoek én slaapgelegenheid voor de keuring! In principe ook al opberggelegenheid onder de bank. De zithoek is nog niet compleet, de hele linkerkant mist. Maar voor de keuring maakt dat niet uit.