Voorkant caravan

Oei, oei, oei, wat is onze caravan slecht. Daar kwam ik gisteravond pas écht achter toen ik ermee bezig was. Het verhaal: Ik was laat thuis van het werk, dus had geen zin in het hele circus van brandweerauto ophalen ed. Dus maar in de caravan bezig. Dat is ook geen slecht idee, sommige werkzaamheden gaan namelijk veel makkelijker nu die op de grond staat. Als die straks hoog op de brandweerauto staat, bijna tegen de cabine aan is het lastiger werken.

De voorkant van de caravan ziet er zo uit:

De kant van de brandweerauto was de badkamer, de kant van de deur in de caravan was de keuken, vandaar 2 ramen. Hier wil ik het stapelbed hebben voor Jasper en Louise, direct in de hoek rechts naast de deur. Ramen hebben daar geen toegevoegde waarde, daarnaast zat in de hoek waar de badkamer zat een lekkage:

Hier heb ik die binnenmuur er al uitgehaald. Ik dacht dat de lekkage alleen in deze hoek zat. Toen ik gister begon stond het er dus zo bij (onder gordijnen en aanrecht aankleding):

Eerst de keuken zelf er maar uit:

Oei, wat komt daar al een hoop verrot hout achter vandaan… En het werd niet beter toen ik verder ging:

En toen ik al het slechte hout (lees: al het hout aan de voorkant) eruit had gehaald bleef er eigenlijk niets over ook:

Maar stopt het hier dan? Nee, ook het stuk naast de deur is niet onaangetast gebleven, dus die plaat er ook maar uit:

Hier is de schade gelukkig beperkt gebleven tot de onderste rand. Maar zoals stoere bendeleden zouden zeggen: “verhip, wat een tegenslag”.

Is dit het dan, is dit het spreekwoordelijke “diepste punt”? Kan het niet slechter worden? Jawel hoor. Want toen ik (ondertussen in het donker) aan de buitenkant ging kijken zag ik allemaal kleine lichtpuntjes in het plaatwerk. Hoezo? Het licht binnen brand en als er gaten in de wand zitten zie je het licht er doorheen. Gaten in de wand? Ja…:

En niet een paar, echt veel. Direct de hele caravan nagelopen, maar ik zag verder geen gaten meer. Het is alleen de bruine rand aan de voorkant. Het lijken echt corrosiegaten, terwijl het plaatwerk van aluminium is…

Ironisch genoeg heb ik zelf (hier) geschreven (en ik quote:) “Voor ons was het belangrijk dat de basis goed is. Dat betekent een solide frame, goede bodem, goede wanden en waterdicht”. Newsflash: dát is dus niet gelukt. Goed, ik kan als een kleuter in een hoekje gaan zitten huilen, of een mentale pleister plakken en doorgaan. Ik heb het eerste even overwogen maar toch voor het tweede gekozen. Wél ben ik ervan overtuigt dat deze caravan geen €1000.- waard was…

We gaan dus hout bestellen om de latjes te vervangen. Verder nieuw schuim erin waar nodig, van de brandweeropbouw twee platen zoeken waarmee ik de voorkant dicht kan maken en veel montagelijm en kit bestellen om alles waterdicht te maken. En natuurlijk hardboardplaten om de binnenkant weer netjes af te werken. Niet waar ik mijn tijd in wilde stoppen maar we hebben weinig keuze. We houden jullie op de hoogte!

4 thoughts on “Voorkant caravan”

 1. Misschien een mogelijkheid de schuine neus van de caravan wat af te vlakken. De ramen voorin kijken alleen maar tegen de cabine en geven extra werk bij de afwerking. Komt ook ten goede aan de toch wel grote oversteek….

  Wij hebben jaren geleden een dique caravan gehad met een opklapbed tegen de rechte voorwand. Bed klapte over de lengte en liet ernaast zelfs ruimte voor de toiletruimte .

  Groet,

  Jaap

  1. Grappig dat je dit aankaart, Anne was er ook al over begonnen. Die zag ‘t wel zitten om de caravan helemaal vlak te maken aan de voorkant om zo meer ruimte te pakken.
   Ik zie het alleen niet zitten de caravan groter te maken om de voorkant recht te zetten (extra plaatwerk nodig, nieuwe constructie, etc.) maar wil ook zeker geen ruimte inleveren door ‘m kleiner te maken.
   Vandaar dat ik heb besloten het maar te laten zoals het nu is en de inderdaad vrij grote oversteek te accepteren.

 2. Gebruik bij de restauratie vooral ook closed cell schuim ipv standaard pur. dat neemt geen water op en voorkomt dus deze ellende in de toekomst bij een volgend gaatje.

  Eens, de 2e hands campers en caravans zijn in de Covid gekte van gratis ophalen naar duizen(den) euro’s omhoog geschoten. Reeel, nee. Relaliteit, helaas wel.

  1. Goede tip betreft schuim, ga ik zeker doen!
   Over de prijzen van de caravan valt weinig te zeggen, iets met vraag & aanbod…

Comments are closed.