Trap klaar

We hadden een trap en waren er aan toe om de scharnieren aan te passen. De ronding eruit slaan, een strip aan de zijkant lassen om er een hoekprofiel van te maken en aan de trap bevestigen:

De voorkant steekt nog iets uit, dat moet met de trap gelijk afgeslepen worden. Omdat we hier veel op gaan lopen met (teen)slippers of zelfs op blote voeten moet alles goed afgebraamd zijn. Nergens geen scherpe randen!

Ook is er een inkeping door het deurframe nodig om de scharnieren te kunnen bevestigen:

Vervolgens ook boutjes aan de bovenkant van het scharnier door de trap, uiteraard helemaal glad verzonken. Tegen het roesten een spuitje zwart erover voor de afwerking. Alle boutjes zijn uiteraard oude boutjes van de brandweerwagenopbouw. De trap in de laadbak heb ik vastgezet met schroeven die niet alleen door de eerste bodemplaat gaan, maar ook nog door de onderste. Vervolgens eens kijken hoe dat eruit ziet:

Netjes! Zeer tevreden over! Wil het dan ook inklappen? Jazeker:

Precies zoals ik in gedachten had. Aan de buitenkant ziet het er nu zo uit:

Zoals te zien is leunt de trap nu af op de aluminium plaat boven het achterwiel. Dat is prima, maar deze is nu niet sterk genoeg. Die moet dus eerst verstevigd worden. Daarvoor moet ik een steun lassen vanaf één van de draagbalken naar de onderkant van deze plaat:

Vervolgens kan ik de omgezette rand van de aluminium plaat verstevigen met een stalen koker. Uiteraard is ook hier al het materiaal restmateriaal van de brandweerwagen opbouw.

Alles weer een likje zwarte verf tegen het roesten, een paar bouten erdoor om het geheel goed vast te zetten en we hebben een stevig geheel! Nu moeten alleen de poten aan de onderkant van de trap nog ingekort worden, deze hebben toch geen functie gezien ze niet op de grond afsteunen:

Alles is goed afgebraamd en rond gemaakt zodat we ons er niet aan kunnen openhalen. Ik ben tevreden, dit werkt goed! Alleen nog een bevestiging maken om de trap (tijdens het rijden) vast te kunnen zetten in de opgeklapte stand.

Verder nog een klein klusje gedaan, de standaard kraan van de caravankeuken heb ik vervangen. Het zag er zo uit:

Niet echt mooi, erg oud maar vooral alleen koud water. We gaan een LPG geiser inbouwen voor warm water, dan is het wel handig als er ook een kraan is die warm water kan geven! Het kost wat (€33,50, opgenomen in het kostenoverzicht), maar hopelijk is het ook wat. Wat wel een probleem is, deze kraan is zo breed dat die niet in het hoekje van de gootsteen past… Het gat was overigens ook te klein dus dat moest al vergroot worden. Nadat ik dit gedaan had kon ik met een aluminium busje van 15mm hoog de kraan toch plaatsen. Ziet er goed uit!

Met kleine en grote stappen komen we steeds dichterbij het doel!

2 thoughts on “Trap klaar”

  1. Martin Winand

    Great work and impressiv progress! But watch out for water comming into the Unit if you fold in the steps after rain 🙂 just kidding, you know what I talk about.
    Hardly can wait to see you guys taking of on your adventure!
    cheers Martin

Comments are closed.