Structureel probleem

Een structureel probleem klinkt ernstig. Waar moet ik aan denken? Een financieel gat in de hand? Een verslavingsprobleem? Nee, het is een letterlijk structureel probleem. De structuur van de caravan klopt niets meer van. Dat wisten we al, maar ik wist niet dat het zó erg was. Ik vertelde eerder al dat, als ik in de caravan heen en weer schudde, de muur en de vloer los van elkaar bewogen. Omdat ik elke dag (om thuis te kunnen klussen) met de brandweerauto rij leek het me leuk dit eens te filmen. Ik moet zeggen dat ik ervan schrok…

Toen de caravan voor de eerste keer achterop stond en ik ermee ging rijden viel me op dat de cabine en de caravan niet gelijk bewogen. Daar was ik blij mee, dat betekend namelijk dat het torsievrije hulpframe daadwerkelijk wat doet! Nu bleek dat tóen de caravan al geen structuur meer had… Er was gelukkig al besloten afscheid te nemen van de caravan, dit filmpje blijkt dat dit de juiste beslissing was. Dus snel verder het interieur eruit te halen. De koelkast en het koelkastkastje waren nu aan de beurt. Gezien deze koelkast op 230v, 12v én op gas kan werken wilde ik deze bewaren. Totdat ik de koelkast eruit had gehaald…

Dat ziet er niet meer uit alsof die zin heeft mijn vlees op 4°C te houden als het buiten 37°C is… We gaan dus op zoek naar iets anders. Het koelkastkasje was er hierna ook zo uit, wel een grote ruimte in die caravan zonder interieur!

Over de nieuwe leefruimte gesproken, ik heb nog eens wat gekeken. Hier heb ik het over een laadbak gehad van 2.40m hoog. Als binnenruimte is dat natuurlijk fijn, je hebt een ruimtelijker gevoel én meer opbergruimte. Maar hoe gaat dat vanbuiten? Ik heb de brandweerauto even naast een bakwagen gezet om een idee te krijgen:

De witte bak van de bakwagen erachter zal dus ongeveer de hoogte worden van de bak van 2.40m hoog. De lengte zou zo ook ongeveer moeten kloppen. Het is hoog maar het zou wel kunnen. Via een forum werd ik nog getipt over deze koelbox:

Niet alleen volledig geïsoleerd en netjes maar ook de juiste afmetingen: L4.20xB2.10xH2.10. Dát is interessant, dus direct de adverteerder gecontacteerd. Die gaf aan dat de afmetingen buitenafmetingen zijn (logisch) en dat de geïsoleerde wanden 70(!)mm dik zijn. Dan hou je aan binnenmaat dus 4.06×1.96×1.96 over… Dat is dan alweer wat krapper. Daarnaast is die iets duurder, staat die aan de andere kant van het land (Friesland) en had de adverteerder zo veel reacties gekregen dat hij eigenlijk niet nóg een geïnteresseerde nodig had. Deze schrijven we dus toch af. Dan blijft onderstaande bak over:

We hebben contact met de adverteerder en zijn onderweg een afspraak in te plannen. Dit zou ‘m wel eens kunnen worden!

2 thoughts on “Structureel probleem”

  1. Wat je ook nog kan overwegen is een kleine harmonica doorgang van de bak naar de cabine maken en een opklapbaar bed in de cabine.
    Zo heb ik het wel eens gezien bij net zo een wagen.
    Dat scheelt een hoop ruimte in de bak.

    1. Dat zie je inderdaad wel vaker. Wij willen echter graag, ook gezien de leeftijd van de kinderen, allemaal in dezelfde ruimte slapen. Ook qua isolatie (tempertuur én geluid) en veiligheid (vrachtwagen sloten zijn niet echt state of the art veilig) is het beter in de bak te slapen.

Comments are closed.