Ramen caravan dicht

Het werd hoog tijd, de ramen van de caravan moest nu dichtgemaakt worden. Hier en hier al besproken, nu tijd voor de uitvoering!

De vorige keer waren we hier gebleven:

Nu wilde ik nog latjes in het midden van de raamgaten:

Daarna had ik platen nodig om de gaten dicht te maken. Omdat de bruine rand plaatmateriaal super slecht was, met gaten erin, moest de plaat helemaal van de bovenste strip tot de onderste strip. Ik had dus totaal een oppervlakte van 75 bij 198 cm. Ik wilde graag de oude voorkant van de opbouw gebruiken, die rode platen met structuur. Maar die stonden zó ver achteraan in de tuin en daar moest ik dan eerst nog zo veel aan slijpen en demonteren dat ik besloten heb toch gewoon traanplaat te pakken. De 2 beste (niet schoonste!) uitgezocht en op maat geslepen. Zoals jullie zien was het alweer laat in de avond:

Vervolgens tijd om de montagekit te pakken, een blijvend elastische montagekit, geschikt voor trillingen, en een soort picasso op de voorkant van de caravan te maken. Uiteraard met kramp in m’n hand tot gevolg:

Dan de plaat erop. Het viel nog niet mee om die netjes gecentreerd te krijgen om aan alle kanten een mooie rand over te houden om het af te kitten. Maar na wat gepriegel en natuurlijk óveral kit waar het níet hoort toch gelukt! Vast gezet met een stuk of 10 schroeven per plaat en nu mag de lijm lekker drogen. Het afkitten doen we een andere keer, het was 23:20 toen ik klaar was, toen moest ik nog opruimen…

Niet echt tevreden over het eindresultaat, het ziet er wel erg goedkoop uit met die traanplaten. Een likje verf gaat vast goed doen, de rest van de bruine streep is ook niet al te best dus die wil ik ook zwart (of brandweerwagen rood) verven. Gelukkig valt dit deel voornamelijk achter de cabine. Binnenkort snel afkitten zodat de voorkant weer helemaal waterdicht is!