Offroad

Zoals een mannenkoor eens zong: “met de assen door de plassen en het rubber door de blubber”. Precies wat wij ook voor ogen hebben. Op de beurs viel wel op dat de expeditievoertuigen allemaal serieuze terrein banden hebben. Onze brandweerauto heeft dit niet. Wel redelijk grof profiel, maar desondanks wegbanden.

Op de beurs was een offroad parcours waar ook door trucks gereden werd.

Echte trucks met echte offroad banden. Ik was al bang dat ik voor heel veel geld (€1200,- voor een gebruikte set) offroad banden moest kopen toen ik dit over het parcours zag rijden:

Wel enkele banden (onze brandweerauto heeft dubbel lucht achter) maar verder gewoon wegprofiel. En deze brandweerauto heeft de hele dag door de glibberige blubber rondjes gereden zonder vast te zitten! Dat is weer een opluchting.

Ondertussen (ondanks dat ik alweer in ‘t buitenland zit) hebben Anne en ik het over bestemmingen. En hoe te reizen. Vastgesteld is al redelijk dat de daglimiet ongeveer 400km is (6 uur rijden). Maar waar gaan we eerst heen? In eerste instantie wilden we in Scandinavië beginnen maar daar is het echt koud in de winter. We hebben de laatste tijd ook veel goeds gehoord over het oostblok, wellicht is dat interessant. De (warme) optie Spanje – Marokko lijkt in ieder geval van de baan nu Marokko de grenzen weer heeft gesloten voor oa Nederland.

We houden ‘t in de gaten. Ondertussen nog niets gehoord van de verzekering, morgen toch even bellen.