Kenteken

Ongelofelijk! Vandaag het kentekenbewijs al in de brievenbus! Gister om half 12 de keuring begonnen en nu al geleverd.

Vandaag lekker een dagje met ‘t gezin gedaan. ‘s Ochtends spelen, ‘s middags naar ‘t zwembad. Lekker om zo tijd met ‘t gezin door te brengen . Er moet wel voor gewaakt worden dat het expeditievoertuig straks niet de hoogste prioriteit wordt en het gezin daarmee niet de aandacht krijgt die ‘t verdient.

Nu het voertuig er is ben ik in m’n hoofd nog meer bezig met plannen maken en oplossingen bedenken. Dit zal voorlopig alleen theorie blijven, want ik moet voor m’n werk volgende week naar ‘t buitenland. Komt vervelend uit want het weekend volgende week ging ik al (alleen) naar de offroad beurs in zuid-Duitsland. Het is even niet anders.

Wat ik me gelukkig vandaag nog bedacht is dat de brandweerauto verzekerd en geschorst moet worden! Hij heeft nu een kenteken dus is die (per direct) APK en verzekeringsplichtig. De boete voor geen geldige APK ligt rond de €400,- en schorsen kost €24,95. Kan gelukkig online met DigiD, in 3 minuten geregeld! Direct maar gedaan want ik ga er vanuit dat die voorlopig geen APK heeft, er zal vast wat uit de keuring komen.
Mijn tussenpersoon van de verzekering gaf aan dat ik maandag wel even contact op moest nemen (normaal is een appje met kenteken en meldcode genoeg) omdat ‘t verzekeren van ‘n vrachtauto iets lastiger is dan ‘n auto… ben benieuwd maandag!