Kastjes

De hoogte van de laadbak is fijn. Niet alleen om een ruimtelijk gevoel te hebben, voldoende hoogte in de douche of om te lopen, maar ook omdat je bovenin kastjes kunt plaatsen zonder dat dit direct heel benauwend werkt of je steeds je hoofd stoot. De oude bovenkastjes van de caravan heb ik uiteraard bewaard, om sneller te kunnen bouwen. Het bleek echter dat deze kastjes vol gaten zaten, en qua lengte natuurlijk niet netjes passen in de laadbak. Daardoor zou ik ze moeten verlengen met ander hout, wat niet echt een mooi geheel word. Ik was dus zoekende wat ik dan moest doen. Zelf kastjes maken? Duurt lang en word waarschijnlijk niet erg netjes. Tot Anne zei: “zullen we niet gewoon kasten halen bij de Ikea”? Zeker geen slecht idee! Wij hebben thuis, in de speelkamer voor de kinderen, een Kallax kast met daarin bakken. Alles netjes afgesloten en toch veel ruimte om op te bergen.

Dus naar de Ikea gereden en aan de slag met de welbekende imbussleutel:

Een bedje gemaakt van de zithoek waarop ik fijn de kasten onbeschadigd in elkaar kan zetten. Uiteraard was alles eerst uitgemeten, hoeveel kasten ik nodig heb en hoeveel. Toch even neerleggen om te controleren en vervolgens de eerste ophangen:

Tussen de wand van de techniekkast en tussen de twee kasten in komt een meubelpaneel van 18mm dik. Op deze manier blijft de afwerking strak en kom ik qua lengte precies uit! Nu even snel vastgezet met lijmklemmen om de kastjes op de goede plek vast te kunnen zetten:

Ik ben erg tevreden over het resultaat! De drie kastjes boven de keuken worden voorzien van deurtjes, als keukenkastjes. De andere vakken van de kastjes krijgen er een bak in. Eerst de andere kant en de achterkant nog, daarvoor moet ik ook kastjes gaan inkorten. Hopelijk gaat dat met Ikea spul. Verder is het goede slotje binnen voor de laadbak:

Nu hoeft die niet meer vast met een oude slijpschijf ertussen en valt het dekseltje ook weer netjes dicht. Alle kleine beetjes helpen!