Hulpframe verlengd

De lasdraad was het eerste binnen, dus konden we het hulpframe verder gaan verlengen. Hier zijn we begonnen met de eerste twee balken, nu konden we de rest doen. Er is ruim een meter aan lengte bijgekomen, dat wilde ik niet alleen laten rusten op de twee lassen van de zijbalken, ik wilde een ondersteuning hebben van onder. Daarvoor moest er eerst een dwarsbalk in (ook niet verkeerd voor wat versteviging):

Deze heb ik ongeveer op de helft van de extra lengte geplaatst. Vastgehecht en dan de ondersteuning van onder maken:

Het laagste stuk waaraan ik het profiel heb gelast is de steun van de pomp. Deze is lekker solide uitgerust en zit vast aan het hulpframe, perfect dus! Het was een hoop meet- & slijpwerk, met veel trial & error, maar het is gelukt! Dat moet dan ook nog aan de andere kant:

Het begint zowaar ergens op te lijken! Qua verdeling van krachten leek het mij beter om in het midden nog een horizontale balk te monteren, om wat trekkende krachten op te vangen. Ik had nog een oud profiel liggen die als soort kopschot werd gebruikt om de watertank op z’n plaats te houden, precies dezelfde maat als al in het midden van het hulpframe zit:

Zeker niet verkeerd! Alles heb ik eerst alleen gehecht, nu was het tijd om alles af te lassen. Tijdens het lassen (zeker onderhands, dus vanaf de onderkant) vallen er veel druppels gesmolten staal naar beneden. Ineens begon ik wat raars te ruiken en zag ik een oranje gloed van onder komen:

De dorre blaadjes onder de brandweerauto waren in de brand gevlogen. Die uitgetrapt en verder met het aflassen. Het eindresultaat:

Ziet er erg stevig uit en zo voelt het ook! Het lasapparaat doet goed zijn werk, ik ben er erg tevreden over. Ik heb nog een koker liggen om helemaal aan de achterkant van het hulpframe een dwarsbalk te maken, ik weet alleen nog niet of ik die er tussen ga zetten of eerst het hulpframe (met de langere dwarsbalken) afmaak om de caravan erop te zetten. Kunnen we gelukkig nog even over nadenken.