Fuck!

De brandweerwagen is (zo goed als) keuringsklaar, dus ik kan eindelijk in de caravan gaan beginnen! Vol goede moed eerst maar eens goed opruimen en aanvegen. Nu heb ik een beter beeld hoe het eruit ziet. De hoek van de bodem links voor was niet al te best, door de lekkage daar.

Omdat ik in die hoek de watertank wil hebben (300Kg) wilde ik dat stuk repareren. Maar… dat was niet zo eenvoudig. Ik bleef maar rotte stukken weghalen.

Totdat ik dit als resultaat had…

De stalen balk van het caravanframe is door het gat heen ook te zien. Goed, dit is zuur, maar wel te repareren. Maar hoe staat het dan verder eigenlijk met de bodem van de caravan? Toen ik een beetje kracht uitoefende op de buitenmuur aan de linker kant zag ik dit:

Tot de wielkast aan toe zit de wand zo goed als los van de bodem. De andere kant, de deurkant, is niet beter, ook tot de wielkast los… En de achterkant dan? Aan de rechterkant trok ik die, vanbuiten, ook zonder veel moeite los. En daarom de titel van dit verhaal.

Toen ik in de caravan stond en heen en weer schommelde zag ik tot overmaat van ramp dat de muren en de vloer niet tegelijk bewegen… De muren zitten aan de voorkant dus al helemaal los van de vloer. Dit is niet de basis die wij nodig hebben voor het expeditievoertuig. We hebben dus de, zeer moeilijke, beslissing genomen om de caravan weer van de brandweerauto af te halen en opnieuw te beginnen. Ik denk maar niet te veel na over de anderhalve maand tijd die in deze caravan hebben gezeten en ga gewoon verder. We houden jullie uiteraard op de hoogte!

2 thoughts on “Fuck!”

  1. Heel vervelend wat je overkomt maar van de andere kant wees blij dat je het nu ziet want de caravan was, in deze staat, gewoon van de auto gevallen als die door een flink gat of over een bult was gereden. Door de stugge vering van de auto krijgt de caravan het flink voor de kiezen en is het waarschijnlijk nodig om versterkingen aan te brengen in welke caravan dan ook achter op een vrij stug geveerde auto. Misschien is het een mogelijkheid om de bak van een besteller, bv een Sprinter of Ducato, te nemen en die over te zetten.
    Hopelijk kun je de opgelopen achterstand weer goedmaken.

    1. Je hebt gelijk Klaas, daarom hebben we ook besloten hier niet meer door te gaan. Niet proberen te lappen maar gewoon opnieuw beginnen.
      We gaan zeker niet alleen naar caravans kijken als mogelijkheid, we beginnen écht weer op nieuw, zoals een maand of 5 geleden, waar we op zoek waren naar een leefruimte.

Comments are closed.