De slechte kant

Gister besproken dat we een caravan hadden, met alle goede punten. Vandaag gaan we, nadat ik wat met de caravan bezig ben geweest, hebben over de minder goede punten. Sommige punten zijn niet erg, andere zijn erg jammer.

De caravan heeft een kusje gehad linksachter. Op zich niets spannends maar ziet er niet zo mooi uit. De handrem van de caravan doet niets, daarmee de oplooprem waarschijnlijk ook niet. Niet erg, het hele onderstel gaat er toch onderuit. De stekker voor de verlichting is stuk, ook niet erg gaan we ook niet gebruiken. Dan in het interieur. We zijn maar eens begonnen alle gordijntjes eraf te halen en deze in de was te doen. Ze roken namelijk niet naar bloemetjes naar een vochtige kelder.

Na 2x wassen (!) mét een flinke scheut wasverzachter ruikt het wél weer naar bloemetjes! Vervolgens wilde ik een bed maken van de kussens, wat dus best wel even puzzelen is.

Jasper en Louise vinden zo’n klein huisje natuurlijk heerlijk om in te spelen! Zeker met zo’n groot bed kunnen ze de gekste spelletjes bedenken. De hoekkussens worden ineens stoelen, het middelste kussen een tafel en zo zitten ze “thee te drinken”! Vervolgens komt er een aardbeving, storm of monster en rollen ze het hele bed over met het grootste plezier!

Bij de caravan kwam ook nog een hele inboedel. Tv met DVD-speler, tuinstoelen, wasrek, enz. Ook vonden we een huishoudaccu onder het bed:

Die ga ik niet gebruiken, maar levert wellicht iets op als oud ijzer. De omvormer (of lader) kan ik wellicht nog wel ergens voor gebruiken. Aan de andere kant onder het bed vonden we nog een volledige voortent:

De stokken worden oud ijzer (nog meer, de achtertuin lag gelukkig nog niet vol) en het tentdoek komt vast nog wel ergens van pas. De rest van de inboedel is of weggegaan of nog even bewaard voor later. Er kwamen 3 kruiwagens vol aan spullen uit de caravan! En wat vinden de kinderen dan leuk? Meehelpen:

Nu de caravan leeg is wilde ik eerst een slechte plek linksvoor even bekijken, waar lekkage is (geweest).

Dit verklaart ook wel waarom de gordijntje niet zo lekker roken… Eerst moest daarvoor het bed weg:

En de binnenwand eruit:

Het lijkt gelukkig erger dan het daadwerkelijk is. Het handvat linksvoor aan de buitenkant zat niet meer waterdicht vast. Daardoor liep er bij elke regenbui water naar binnen en is het hout daar gaan rotten. Dat trekt dan ook naar onder toe. De bodem is gelukkig nog goed. Wat er voor soort smeltplek in het isolatiemateriaal zit is mij niet duidelijk. De onderste rand isolatie gaat er in ieder geval uit en zal vervangen worden. Een nieuwe binnenmuur in de vorm van hardboard is hier niet nodig, hier moet de douche komen (en dus een goed gelamineerde houten plaat).

Ook rechtsachter is een lekkage (geweest) maar ik ben er nog niet aan toegekomen daar naar te kijken. De caravan is niet in topstaat, maar dat kunnen we ook niet verwachten. Hij is ergens uit de jaren 80 en was één van de goedkoopste op internet. Er is in ieder geval zeker wel wat van te maken!