Dakrek gemonteerd

De boutjes zijn ondertussen ook binnengekomen.

Dus dakrek op de cabine, ik op de cabine met alle boutjes en moertjes en gaan. Eerst rond het boutgat een beetje (veel) kit om het waterdicht te krijgen, vervolgens het rubbertje om het dak te beschermen en daarna het boutje erdoor. Dat gaat allemaal prima, op één ding na. Ik ben alleen aan het klussen. Hoe hou je een boutje aan de bovenkant én aan de onderkant van het dak tegelijk vast? Door creatief te zijn!

En na een avondje stoeien zat het dakrek vast! Voor het mooie wil ik de pootjes nog afkitten, op de zijkanten zit hier soms nog een kier tussen. Mooie zwarte kit en dan (hopelijk) netjes afkitten. Het dakrek zit er in ieder geval op dus de plafondplaten kunnen er weer in. Zoals hier al omschreven wil ik wellicht nog een “vloer” maken voor het dakrek maar dat heeft nu geen prioriteit. Het dakrek is toch weer een leuke accesoire die het weer een stapje meer op een expeditievoertuig laat lijken!

Morgen met daglicht zal ik betere foto’s maken.

Wat vind ik laatst op de deurmat toen ik thuis kwam? Nieuws van de belastingdienst. Normaal niet iets waar ik enthousiast over ben, maar ik zit natuurlijk nog steeds te wachten op reactie voor vrijstelling van de wegenbelasting (hier beschreven). De procedure zou 6-8 weken in beslag nemen en is in december ingeleverd. Dit moest dus wel nieuws zijn over de vrijstelling!

YES! Teruggaaf beschikking motorrijtuigenbelasting, eindelijk! Maar… wacht even…

Ellende. Het gaat over de gezinsauto die we verkocht hebben. Wat een tegenvaller. Krijgen we dan in ieder geval nog een monsterlijk bedrag terug?

Nou gelukkig… Ik zal maar eens actief achter de vrijstelling aanvraag aan gaan want dit duurt wel érg lang.

Gister op de terugweg van ‘t werk nog wél even een gratis kinderzitje afgehaald:

Hier heb ik het er al eens over gehad dat het lastig is voor grotere kinderen (tot 36Kg) autostoeltjes te vinden met eigen riempjes. Meestal worden hiervoor de gordels van de auto gebruikt. Omdat ik gekozen heb voor vaste gordels (in plaats van met een oprolmechanisme) is dat wellicht lastig. Maar wellicht ook niet. Daarom heb ik dit (gratis) stoeltje gister opgehaald om morgen met Jasper of Louise te kunnen testen of het gaat met een vaste gordel. We gaan ‘t zien!