Caravan eraf

Het was zover, de caravan moest eraf. Eerst even de laatste ramen eruit, waaronder het achterraam. Maar wat kom je daar moeilijk bij! Had ik maar iets rollends waar ik op zou kunnen gaan staan…

Dát werkt prettig! De laatste ramen waren er zo uit, nu moet de caravan eraf. Ik heb er lang over nagedacht hoe we dit gaan doen. Ten eerste moest ik nadenken over hoe ik de caravan kan afvoeren. Waar breng je een afgedankte caravan naartoe? Hij zal in delen naar de gemeentelijke stort moeten ben ik bang. Dan wil ik ‘m dus op de aanhanger krijgen om ‘m weg te kunnen brengen. Uiteraard moet ik het plan in mijn eentje uit kunnen voeren en wil ik me niet een hernia tillen. Eerst zat ik te denken: chassisbouten los en aan de achterkant op de aanhanger trekken met een auto. Maar dan staat die in z’n geheel op de aanhanger, dát is niet handig. Toen kwam ik op het idee de caravan vanaf de zijkant gewoon van de bodemplaat af te trekken. Deze verbinding is toch al niet sterk meer en de “doos” zonder bodem zal dan op de aanhanger inelkaar storten als een kaartenhuis. Zat dat plan werken? Geen idee maar we gaan het wél proberen. Dit soort acties vraagt om beeldmateriaal!

Ik zie graag jullie reacties, comments en likes! Helaas viel de caravan dus niet in platte delen op de aanhanger, maar nog steeds als “doos” alleen zonder bodem. Was het plan verder perfect? Niet helemaal, er is iets gevolgschade ontstaan:

Een kras/deuk in de achterkant van de cabine. Daar komt toch een laadbak op dus vind ik niet heel erg. En verder?

Wat op het filmpje te zien is gaat de linker voorhoek het eerst los (logisch, deze was kasverrot). Die hoek heeft mijn afscherming van de dwarsbalken eraf getrokken aan de voorkant. Gelukkig zaten tussen de dwarsbalken en dit hoekprofiel blokjes hout om de juiste hoogte te krijgen en zijn alleen deze blokjes hout gescheurd (en het profiel is wat verbogen). Dit kan dus ook eenvoudig weer gerepareerd worden. Ik ben tevreden met het eindresultaat, de caravan was er in ieder geval zó af!

De rest van het verhaal komt de volgende keer.