Brandweer opbouw

Nu de brandweerauto op de parkeerplaats bij ons huis staat kan ik er eindelijk aan bezig. In eerste instantie wilde ik de opbouw verkopen, maar er zitten zoveel goede bruikbare materialen in dat ik die eigenlijk liever bewaar. Anders ben ik straks meer kwijt aan nieuw kopen. Vervolgens werd het plan dus in z’n geheel demonteren en in de achtertuin zetten, staat niemand in de weg, alle materialen te gebruiken en de kinderen (en wij) zijn in de winter toch niet veel in de tuin.

Maar om de opbouw daar te krijgen moet óf de schutting eruit, óf heb ik een kraan nodig. Beide niet echt een optie. Daarna zijn er verschillende oplossingen de revue gepasseerd; op een aanhanger op de parkeerplaats zetten (mag niet en geeft, naast de brandweerauto die er ook al staat, zeker gezeur), op onze eigen weg (als we ‘m daar krijgen vanwege de krappe draai en de buren moeten daar ook nog langs), bij een boer op ‘t erf, etc. Allemaal voors en tegens. Uiteindelijk besloten het volgende te doen: compleet deel voor deel demonteren op de brandweerauto. Dat vraagt even wat extra tijd, maar als je onderdelen gaat gebruiken moet ‘t toch los. Over de opbouw gesproken eerst maar eens wat foto’s:

De passagierskant is ondertussen leeg, schiet toch wel aardig op! En als die leeg is moet er iets anders op. Vandaag wezen kijken bij 2 militaire containers. De eerste was een bijzonder ding, aan beide kanten uit te klappen.


Een zee van ruimte wel binnen en verrassend goed gebouwd! Alles geïsoleerd, tochtstroken langs de scharnieren, etc. Maar je kunt de vaste dingen van het expeditievoertuig nergens kwijt. De wc en douche, keuken, watertanks, etc. Daarnaast kun je onderweg nooit “even” overnachten, verschonen, eten, etc. Laatste nadeel, deze weegt bijna 3 ton!

De volgende was normaler. Weegt ook maar de helft.

Waren we dan meteen enthousiast? Nee, dat dan ook weer niet. Voor het mooie 50cm te lang (de brandweer opbouw is nu 355cm, deze 450cm, steekt wel érg ver uit), de stahoogte is krap (180cm en ik ben 1,78). De wielkasten lopen bijna over de hele zijkant en daar moet de douche komen (kan dan dus niet rechtop staan), door de 2 deuren (op onhandige plaats) kan er niet echt een goede indeling gemaakt worden (zelfs niet als er één deur vastgelast wordt), best wel aan de dure kant (€3000,-) en sommige delen waren wel erg slecht.


Dus bedankt voor de moeite en laten staan. Door het ontbreken van andere militaire containers moeten we iets anders bedenken. En het einde van het jaar komt toch al best dichtbij…