Brandweer opbouw leeg

Wat een degelijke bouw is dat van Magirus. De brandweeropbouw zit écht goed inelkaar. Nou, eigenlijk zát goed in elkaar want de opbouw is eindelijk helemaal leeg! Na het demonteren van alle steuntje, lades, lampjes, en het hele blus gedeelte waren de traanplaten aan de beurt om daarvan alle popnagels los te boren. Het heeft even geduurd maar de opbouw is nu leeg. Eerder had ik al foto’s gepost van hoe de opbouw er vol uitzag (hier), nu een aantal foto’s van hoe het er leeg uitziet:

Je kunt nu bijna overal door de opbouw heen kijken, alleen de watertank zit er nog in (zoals hier beschreven). Het idee is om dit weekend, als het lukt, de rolluiken eruit te halen, het dak eraf (die zit ook met elke 10 cm een popnagel vast) en vervolgens moet de watertank er op een manier uit. Als die eruit is kan de rest van de opbouw in stukken geslepen worden, hopelijk is het dan handelbaar om in de achtertuin te krijgen. Ik heb in ieder geval vast 20 slijpschijven besteld, hopelijk is dat genoeg.

Soms is het wel lastig dat ik alleen aan de brandweerauto sleutel. De ombouw van brandweer naar expeditievoertuig is soms toch geen klusje voor alleen. Zo moest ik de bouten van het dakrek losmaken. 1 aan de binnenkant en 1 aan de buitenkant. Maar zo lang zijn mijn armen niet… Dus dan moet je creatief zijn, want ik kan Anne niet vragen om te helpen, die past al op de kinderen.

En zo heb ik een hulpje gecreërd die voor mij de steeksleutel op het dak vasthoudt.

Gister ook nog een belletje gekregen van de basisschool directeur. Ondanks dat het in eerste instantie allemaal iets terughoudend leek te zijn is de school heel enthousiast om mee te werken! Uiteraard kon de directeur niet beloven dat elke juf hier evenveel energie in steekt. Ook wilde hij wel melden dat als de reis veel langer duurt dan dit schooljaar de verbinding ook steeds minder wordt. Desondanks zijn we blij dat de school betrokken wil blijven en ons verder wil helpen. De directeur gaf ook nog aan dat we goed over dingen nagedacht hadden betreft de reis, de kinderen, educatie onderweg, de school betrekken, enz. Een compliment is altijd fijn!