Bouwkeet

Gezien de militaire container geen optie was, hebben we verder gekeken naar een andere oplossing als leefvertrek. Tinyhouses en schaftketen hebben we eerder al besproken, daar wilden we eens naar gaan kijken. Je kunt een keet kopen van €6000.- die zo goed als kant-en-klaar is, of een goedkopere waar je zelf nog wat aan moet doen. Voor ons was het belangrijk dat de basis goed is. Dat betekend een solide frame, goede bodem, goede wanden en waterdicht. Bij ons in de buurt vonden we een schaftkeet voor weinig (€1250.-). Navraag leerde dat de exacte maten 380×220 zouden zijn. 380 is wat aan de krappe kant, maar het is leefbaar. Bij de keet aangekomen stond die er zo bij:

Er zaten wel wat puntjes aan de unit, hadden we op de verkoopfoto’s van Markplaats al gezien. Wat schade hier en daar, geen dissel meer (die is toch niet nodig) maar daar konden we wel doorheen kijken. Het idee met een keet is namelijk om deze eerst op een degelijke manier te bevestigen op de brandweerauto en goed in te richten. Daarna (desnoods op reis) willen we de buitenkant bekleden met hout en dit verven om toch een gezellige uitstraling te krijgen. Zoals hieronder:

Toen we de keet binnenstapten vonden we ‘m wel érg klein. Toen ik ‘m ging nameten bleek die maar 343×202 te zijn binnenin… De verkoper had de buitenmaten genomen, inclusief de steuen voor de steunpoten… Dat is écht te klein. Daarnaast was de bodem slecht en de wanden aan de onderkant ook (de houten plaat die tussen de binnenbekleding en buitenbekleding zit). Zonde van de tijd, maar deze hebben we dus laten staan.

Die avond even een goed gesprek met Anne gehad. Een soort van “stand van zaken” gesprek. We willen begin volgend jaar weg. In de maand december kun je niet zo veel klussen als in andere maanden, we hebben een hoop sociale verplichtingen, feestdagen, sinterklaas en kerst met de kinderen, we gaan nog een week weg, etc. Effectief kan ik waarschijnlijk nog 2 weken klussen dit jaar. De brandweeropbouw is nu, op de pomp en de watertank na, leeg maar is er ook nog niet af. Alles óp het dak zit er nog op, de deuren moeten er nog uit, alle platen moeten er nog uitgeboord worden (zitten vast met popnagels) de buitenbeplating moet eraf (ook popnagels) en het frame moet dan nog in stukken geslepen worden (is gelast). Dat is zeker al 2 weken werk.

Dat zou betekenen dat we volgend jaar pas kunnen beginnen met opbouwen. Als we dan beginnen met een lege box, het zij een meubellaadbak of een bouwkeet, kost dan nog honderden, zo niet duidzenden uren om er iets goeds en nets van te maken. Naast het werk en aandacht voor elkaar gaat dat niet. Anne stelde dus voor om toch naar een caravan te kijken, ondanks dat dit níet mijn voorkeur heeft, om achterop te zetten. Hiermee ben je qua interieur al een heel eind op weg, kun je in eerste instantie de buitenkant zo laten, hoef je niet meer te isoleren, enzovoort enzovoort. Scheelt een hoop tijd. Om niet helemaal voor gek te rijden kun je de caravan, net zoals we met de bouwkeet van plan waren, altijd nog met planken betimmeren om er een mooi geheel van te maken.

Ondanks dat ik eigenlijk liever vanaf nul begin, helemaal zelf mijn indeling creër en alles zelf aanleg (gas, electra, water) denk ik dat Anne gelijk heeft. Het is niet haalbaar. Soms moet je een plan bijstellen en nu is wellicht het juiste moment. Dit weekend ook meteen al even gekeken naar caravans, er zijn wel mogelijkheden.

Volgend weekend dus maar met de gezinsauto op pad (als die nog niet verkocht is, die mag namelijk 1800Kg trekken) om naar een caravan te gaan kijken. Wel balen dat dit altijd op de zaterdagen moet, dit is ook de enige dag dat ik was tijd in de brandweerauto zou kunnen stoppen. Als we eenkeer een caravan hebben zal het hopelijk niet meer nodig zijn. De komende avonden in ieder geval proberen de opbouw van de brandweerwagen kaal te krijgen!