Badderen

Een onheilspellende lucht, veel rumoer, grote golven van bakboord en stuurboord; Mayday, Mayday, badeend overboord, badeend overboord! De korte omschrijving Adriana in het babybadje. Technisch gezien is ze nog baby (10 maanden) maar onze ervaring is dat babybadjes niet meer werken op deze leeftijd. Althans, voor kindjes die gewoon lekker gaan zitten en rustig met hun badeendjes gaan spelen wel. Maar niet voor ónze kinderen, die elke seconde 3x in het water willen slaan en ondertussen proberen zo veel mogelijk water uit het badje te schoppen. Zoals eerder vermeld (hier) hebben wij vloerbedekking in de babykamer liggen. Omdat de babykamer het kleinste kamertje is (en dus het gemakkelijkst te verwarmen) en Jasper en Louise vaak tegelijk in de badkamer badderen wordt Adriana in de babykamer gebadderd. De vloerbedekking is hier soms kletsnat van!

Dit is een vervelende periode voor badderen. De kleine kan nog niet goed zelf zitten, zéker niet om in het grote bad te zitten. Voorovergebogen vasthouden in het grote bad is érg slecht voor je rug. Zelf ook in het bad gaan zitten is weer lastig met afdrogen en aankleden van de kleine, maar het babybadje gaat niet meer.

En dat is nog maar thuis, het vraagstuk waar ik nu mee bezig ben is; hoe gaan we Adriana badderen op reis? Ze is te groot om even in de gootsteen te zitten, een babybadje die eigenlijk al te klein is neemt enorm veel ruimte in en de douche is waarschijnlijk te krap om haar mee te nemen (en goed wassen is lastig onder de douche). Er zijn opblaasbare reisbadjes:

Die hebben we zelf ook al. Dat badje is alleen net zo klein als een babybadje waardoor al het water in het expeditievoertuig beland. Lijkt me niet handig. We weten nog niet zo goed hoe we dit vraagstuk moeten gaan oplossen, wordt vervolgt!

Gister op het werk even de zaagtafel gebruikt om de planken van de slangopslag mooi rechthoekig zonder gaten erin te zagen. In de wagen:

gedemonteerd:

Zagen:

En na het zagen:

Alle reststukjes zijn mooi brandhout en de platen kan ik binnenkort gaan gebruiken voor de scheidingswand, maar de cabine moet even wachten. Ik wil vanavond alle rolluiken van de opbouw eruit halen, om vervolgens zaterdag de opbouw er (eindelijk) af te gaan slijpen. Ik hoop dat dat in 1 dag lukt.