APK keuring

Wij gaan half augustus weg. Dan zijn we weg tot het einde van het jaar, terwijl de apk van de brandweerauto in november verloopt. Geen optie, we moeten dus voor de reis nog een nieuwe APK keuring regelen. Daar ben ik uiteraard wat huiverig voor, gezien de vorige APK keuring bijna €3500,- heeft gekost… Goed, we gaan nu naar een garage hier in de buurt, niet meer naar “mijn” garage. Eerst de voorbereidingen:

Van de mistlichten was er één stuk, daar dus even een nieuw pitje in. Verder nieuwe ruitenwissers, dat was niet veel meer:

En de ruitensproeier doet het niet. Dat was de vorige keer bij de APK ook al, toen heeft de garage er een nieuw pompje ingezet (voor het oude pompje):

Maar wat blijkt, dit is geen zelf aanzuigend pompje, deze zit namelijk normaal onder/naast het ruitenwisservloeistofreservoir. Maar als je zorgt dat je de leiding ontlucht en net voor de keuring nog even sproeit, dan doet die ‘t gewoon bij de keuring. Wel iets op ‘t lijstje om aan te pakken. Verder een aantal kleine dingen, de gordel van Anne wilde niet goed ont-/vergrendelen, de spiegels stonden op half 7 (even afgesteld en goed vastgezet), etc. Wat hebben alle spullen gekost voor de apk (samen met héél veel reservelampjes en dergelijke)? €110,30. Opgenomen in het kostenoverzicht. En dan de keuring zelf:

De wagen naar binnen gereden en zelf een bakje gedaan (thee, want ik drink geen koffie). Na een half uurtje eens wezen kijken hoe ‘t erbij staat. Een vriendelijke keurmeester die nog druk bezig was zei: “het valt nog niet tegen tot zover”. Dat horen we graag! Ik heb ‘m nog even bezig gezien dat is wel écht serieus werken voor zo’n keuring van zware voertuigen! Alle kanten worden aandachtig onderzocht.

Wat is dan het eindoordeel? 2 Puntjes: een remlicht achter werkt niet en de gordel van mij rolt niet goed op. Na de gordel er helemaal uit te trekken en vervolgens weer op te laten rollen was dat probleem verholpen. Het remlicht bleek een los stekkertje (ik had het pinnetje eruit gedrukt, de lamp in, met het stekkertje). Dat kon ik samen met de keurmeester even oplossen en daarmee werd die in één keer goed gekeurd! We zijn in één keer door de APK! De keurkosten waren €181,50 (ook in kostenoverzicht) en daarmee mogen we weer een jaar!

Een enorme meevaller, zowel financieel als qua werk! Wij zijn weer erg tevreden.