Achterbank gordels

Met de gordels erin is de achterbank eigenlijk klaar. Na de bekleding wilde ik de achterbank nu graag klaar maken. Ja, het is ook hoog tijd om te zorgen dat de caravan achter op de brandweerwagen komt, desondanks is het ook wel lekker om een deel van het project te kunnen afsluiten.

Ik zie dat ook heel sterk bij “Help mijn man is klusser”, één van de weinige programma’s op de Nederlandse televisie waar ik tijd voor maak om te kijken.

Uitzending gemist | Help, Mijn Man Is Klusser!, Afl. 2 op RTL 4

Hierin zie je vaak ook dat de mensen wél kunnen slopen en nóg meer nieuwe projecten kunnen beginnen, maar niets afronden waardoor ze uiteindelijk niet meer weten waar te beginnen. Ik voel dat ook bij de brandweerwagen. Ik was met de cabine bezig, nog met het hulpframe en nu staat er ook een caravan naast… Dus eerst de cabine maar afmaken.

Dat is dus precies wat we gister gedaan hebben. Het resultaat is niet zo strak als ik gehoopt had (en het in mijn hoofd voor me zag) maar ik ben zeker niet ontevreden!

Goede foto’s zonder daglicht valt niet mee, maar het idee is duidelijk denk ik. De klus viel nog niet mee trouwens. Ik wilde natuurlijk de gordels zo netjes mogelijk wegwerken door de zitting en rugleuning. Daarom maak je dus een kleine snee in het tentdoek, zo breed als de gordel. Via deze snede wilde ik dan door de topperhoes en topper zelf heen snijden. Maar dát viel nog niet mee! Het schuim van te topper is traaschuim en dat deed zijn naam eer aan. Wat ging dát traag! Knippen gaat bijna niet (je drukt het helemaal samen maar dan is het zo compact dat het niet meer wil knippen) en voor snijden was het niet stevig genoeg. Uiteindelijk de hele avond zitten tobben, maar het zit erin. En ook nog netjes.

Alleen de bovenste bevestigingen kon ik alleen niet goed vastzetten, daar heb ik Anne even voor nodig, de bout aan de binnenkant draait door. Het gaat lekker in de cabine, ik wil nog even doorgaan en ook direct de deurpanelen en zijpanelen van de achterbank doen. Hopelijk wil dat wat vlotten.

2 thoughts on “Achterbank gordels”

  1. Je zou de toppers strakker op zijn plek kunnen krijgen door knopen aan een draad door de achterwand te trekken, zoals de welbekende kussens die je vroeger op de bank zag. Beide kanten een knoop met een draad naar elkaar getrokken. Dus met een lange naald vanuit de cabine naar de bergruimte en daar vastmaken.

    1. Goede tip! Ik heb geprobeerd ‘m boven eerst vast te zetten en vervolgens onder in de hoek (tussen zitting en rugleuning) strak te trekken. Jouw versie werkt denk ik beter.

Comments are closed.