Over ons

Wij zijn een normaal Nederlands gezin. Jan als vader, Anne als moeder en de 3 kinderen; Jasper, Louise en Adriana. Voor ons allemaal geldt: we zijn enthousiast, avontuurlijk, zorgzaam en leergierig. Soms wellicht een tikkeltje naïef, maar spontaan klinkt beter.

Jan

Hallo buurman, wat ben jij aan het doen?” “Ik zet een nieuwe motor in mijn auto, deze is stuk.” “Doe je dat zelf?!”
Ja, Jan doet dat zelf. Jan doet ‘t liefst alles zelf. Gelukkig is hij handig en kan ook bijna alles. Alleen nauwkeurig meten en voorzichtig doen lukt vaak niet… Jan is 33 en leeft voor zijn gezin en techniek. Auto’s en motoren ontkomen niet aan zijn sleuteldrift, maar ook in het huis en in de tuin wordt alles zelf gedaan. Jan kan niet zo goed stilzitten en heeft veel energie. Talenkennis is prima en met de avontuurlijke en zorgeloze instelling is hij een goede reisgenoot. Jan is wel wat naïef, wat in sommige situaties erg onwenselijk is.

Anne

Hier is je drinken Louise. Jasper, kun jij even kijken of Adriana niet in de zon ligt? Schat, dit is jouw afslag! Hier is je knuffel, niet mee spelen dan laat je ‘m steeds vallen. Wie wil er wat drinken? Ontmoet Anne; de typische, zorgzame “ik-kan-alles-tegelijk” duizendpoot die altijd eerst aan ‘n ander denkt. Mateloos creatief, erg beschermend en altijd in voor leuke dingen. Anne en ik zijn goed op elkaar ingespeeld en vormen samen één (soms tot grote irritatie van de kinderen).

Jasper

Jasper pas op! Ons vier jarige zoontje scheurt met zijn fiets om koste wat kost sneller te zijn dan de rest. En snel is hij! Met een ruk aan het stuur corrigeert hij zijn koers, rakelings langs een glimmende Mercedes. Vervolgens, nog steeds op volle vaart, gaat hij staan op de trappers en kijkt trots achterom… Even voorstellen, dát is dus Jasper. 4 jaar oud, enthousiast voor 3 kinderen, leergierig voor 5, intelligent en onze oudste. Wij vinden hem al zo groot, dat we wel eens vergeten dat hij “nog maar” 4 jaar is. Jasper is, in onze ogen, een perfect kind voor een lange reis. Hij is enorm zorgzaam, erg gevoelig en een echte sfeermaker. Onze zorgen bij Jasper: een vast ritme en vooraf duidelijkheid geven hem rust, dát kan wel eens lastig worden.

Louise

Jasper staat bij de opvang tegenover een leeftijdsgenootje. Ze zijn het niet eens en er dreigt ruzie te ontstaan. Ineens voelt het jongetje iets in zijn rug. Hij kijkt om maar ziet in eerste instantie niets. Pas als hij naar beneden kijkt ziet hij het zusje van Jasper staan. Ze heeft een blik in haar ogen wat ongeveer wil zeggen: “als je nú niet stopt mijn broer te zieken krijg je met míj aan de stok”. Dat het jongetje 2 jaar ouder en ‘n kop groter is blijkt irrelevant, je komt niet aan haar broer! Aangenaam: Louise; 2 jaar oud, over het algemeen een meisje-meisje, alle kleuren zijn mooi (als het maar roze is), een enorm zorgzaam karakter. Daarnaast is recht recht en krom krom. Wat niet klopt is oneerlijk en daar moet wat aan gedaan worden.

Adriana

Het is donker en doodstil. Ik doe zachtjes de deur open, sluip naar binnen en kijk voorzichtig om het hoekje van de kast. Daar zie ik in de schemering 2 glinsteringen in haar wijd open ogen en een grote glimlach zodra ze me gezien heeft. Adriana ligt al een tijdje wakker in haar bed, maar ligt lekker te chillen zonder veel rumoer. Typisch Adriana. Zodra echter Jasper en Louise erbij komen wordt het een heel levendig schouwspel. Niet al te voorzichtig en zonder te letten op welke huisregel dan ook word er met zijn drieën gelachen, gegild, geroepen en soms even gehuild. Onze 3 kinderen zijn 1 team, écht 1 familie.